מצרכים:
פטריות גדולות- לבנות או חומות.
בצל
תערובת אגוזים לבחירתכם (מלך, פקאן, קשיו, שקדים, ברזיל…)
בזיליקום
פטרוזיליה
שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את הפטריות, מורידים את הרגליים ומורחים בשמן זית מכל הכיוונים ומסדרים בתבנית.
פורסים את רגלי הפטריות ומטגנים עם בצל ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
טוחנים את תערובת האגוזים בפודפרוססור.
לאגוזים הטחונים (היטב) מוסיפים עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזילה, אפשר להוסיף מה שרוצים לפי הטעם), טוחנים שוב ובסוף מוסיפים את רגלי הפטריות עם הבצל לטחינה קצרה יותר (לא לגמרי חלק).
מסדרים בכל פטריה קציצה שטוחה. מכניסים לתנור 180 מעלות ל20 דקות בערך. מוציאים קצת נוזלים שיצאו מהפטריות ואז שופכים את הרוטב מעל כל פטריה ומכניסים לעוד 20-30 דקות.
אפשר להוסיף גם גבינה טבעונית מגורדת מעל.
בתיאבון! 🙂