מצרכים:
- 4 בצלים בינונים מגורדים או טחונים
- 3 כוסות חומוס מבושל- אפשר גם מקופסא או קפוא של סנפרוסט.
- תפו"א גדול חתוך לקוביות
- פחית חלב/ קרם קוקוס- ממליצה על החלב שמגיע בקרטון של AROY-D
- חצי כוס קמח חומוס/קמח עדשים
- 2 כפות שמן שומשום לא קלוי לטיגון/ שמן קוקוס
- תבלינים: קארי/ כורכום, מלח.
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים את הבצל עד למצב של הזהבה ומיצוי הנוזלים.
- מוסיפים את קוביות התפו"א ומערבבים קלות.
- מוסיפים את החומוס ואת הכורכום/ קארי ומטגנים קלות עד שהתבלינים "נפתחים".
- מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד התרככות התפו"א.
- מוסיפים את החלב קוקוס ומלח לפי הטעם.
- בקערה ממיסים את הקמח עדשים עם מעט מלח ותבלינים ויוצריםממנו בלילה סמיכה.
- עם כף שופכים בעדינות מהבלילה למרקליצירת "בצקיות" – ניתן להכין יותר מחצי כוס למי שאוהב.
- נותנים עוד רתיחה אחת קצרה שהבצקיות יתבשלו.