רכיבים:
- 1 כוס אבקת קקאו
- ½ כוס ניבס (שברי פולים) טחונים במטחנת תבלינים
- ½ כוס שמן קוקוס
- ½ כוס חמאת קקאו
- ½ כוס אגבה (או מייפל / דבש)
- קורט מלח
* תוספות אפשריות: שקדים, צימוקים, חמוציות, גוג'י-ברי, מאקה וכו'…
אופן ההכנה:
- בסיר, השקוע בתוך סיר אחר, שבו מים רותחים ("באן מארי") ממיסים את חמאת הקקאו והשמן קוקוס.
- לאחר ההמסה מוסיפים את מוצרי הקקאו ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד.
- לאחר שהתערובת חלקה, מוסיפים את הממתיק (ניתן להוסיף, לפי הטעם, להמתיק עוד טיפה מעבר לטעם)
- חשוב לטחון את הסוכר קוקס במטחנת תבלינים
- ניתן להוסיף אגוזים, ניבס (שברי פולים)חמוציות, קוקוס, יין וכו'…
- מערבבים היטב, מוזגים לתבנית ומכניסים לפריזר.
- השוקולד קופא תוך 20-40 דקות ומוכן לאכילה…