הנחה קבועה 5% ללקוחות רשומים! להרשמה

|

משלוח חינם בהזמנות מעל 600₪

מרק חרירה

מצרכים: 🧄100 גר׳ גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה ובושלו שעה וחצי על אש נמוכה. 🧄1/2 כוס עדשים שחורות שהושרו למשך לילה 🧄1/2 בצל לבן קצוץ 🧄1 שיני שום קצוצות 🧄1/2 צרור סלרי קצוץ 🧄1/2 צרור כוסברה קצוץ 🧄1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ 🧄3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות 🧄1 ליטר נוזל (מים/ציר ירקות) 🧄1/2 כפית כמון 🧄1/2 […]

קדרת תבשיל דלעת וערמונים

מצרכים (ל-6 מנות): 1 דלעת בינונית (כ-1 ק"ג), קלופה וחתוכה לקוביות300 גרם ערמונים קלופים (טריים או מבושלים מראש)2 בצלים גדולים, קצוצים3 שיני שום, כתושות2 גזרים, חתוכים לפרוסות200 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים1 כוס עדשים ירוקות2 כפות שמן זית1 כף דבש2 כפות רוזמרין טרי קצוץ1 כף טימין טרי1 כוס יין לבן יבש (אופציונלי)2 כוסות ציר ירקות […]

לביבות תירס קרוצות/קלי מגר

[טיבעוני/ללא גלוטן] באמת מתכון פשוט ומנצח אפשר להכין אפוי או צרוב על מחבת קראמי כך שחוסכים בשמן החומרים: 🧄3 00 גר גרעיני תירס טריים מקלח/קפואים או מסוננים משימורים 🧄 300 גר גזר טרי קלוף[כ3 גזרים]/דלורית/בטטה-חתוך גס [למעבד מזון] 🧄 1/2 כוס[100 ג] קשיו מושרה ומסונן 🧄 3 כוסות מים 🧄4  כפות שמן/שמן זית 🧄2  כפות […]

לביבות כרובית

רטובות 🧄1/2 ראש כרובית קטנה (250 גרם) חתוכה לפרחים. כוס גרגרי חומוס מבושלים. 🧄2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק. 🧄2 שיני שום קצוצות. יבשות 🧄1/2 כוס קמח חומוס. 🧄1 1/2 כפות זרעי פשתן טחונים 🧄1 כפית אבקת בצל. 🧄1/2 כפית כמון. 🧄מלח ופלפל ע"פ טעם. הוראות הכנה 🧄בשלו את פרחי הכרובית במי מלח עד לריכוך. 🧄בינתיים, […]

מרק קרם קישוא ואפונה ירוקה

החומרים:10-15 קישואים נקיים חצויים לאורךשמן זית מלח פלפל לשים בתנור על חם גבוהה ולצלות עד שמעט משחים. שקית של קילו אפונה עדינה קפואה. שורש סלרי ,שורש פטרוזילייה , 10 גבעולי שמיר, 5 גבעולי סלרי לבשל ולהוציא. תבלינים:פלפל, מלח, כמון, זרעי כוסברה טחון, אגוז מוסקט.-אפשרות מעט אבקת מרק אורגני(בלי גלוטומט!)2-3 כפות חמאת שקדים ההכנה:ממלאים חצי סיר […]

מרק כתום של קלי מגר

חומרים לסיר גדול: כוס עדשים כתומות (להשרות במים)שורש סלרי קלוף2 שורש פטרוזילייה קלוף10 גזר קלוף2 דלעת ערמונים1 דלורית1 דלעת יפנית1/2 כוס קרם קוקוס אורגנימעט תבלינים לפי הטעם – פלפל שחור, אגוז מוסקט, בהרט, מלח, שמן זיתירוקים – פטרוזיליה ,כוסברה, מעט סלרי עלים. שמים את הירקות הקלופים בסיר מכסים במים ומבשלים עד ריכוך. את הדלעות שמים […]

קציצות פלאפל

מצרכים:חצי קילו גרגירי חומוס4-5 קישואים2 בצליםצרור כוסברהצרור פטרוזיליה הוראות הכנה:להשרות חצי קילו חומוס ללילה.לטחון את החומוס(ללא בישול) ויחד איתו לטחון 4-5 קישואים, 2 בצלים, כוסברה ופטרוזיליה.לתבל בתבלין קציצות ומלח. אם העיסה נוזלית מידי אפשר לאזן עם קמח עדשים/חומוס אבל לא יותר מידי כדי שהקציצות יצאו עסיסיות. משמנים תבנית בשמן זית, מגלגלים לקציצות , לזלף שמן […]

פטריות ממולאות

מצרכים:פטריות גדולות- לבנות או חומות. בצלתערובת אגוזים לבחירתכם (מלך, פקאן, קשיו, שקדים, ברזיל…)בזיליקוםפטרוזיליהשמן זית הוראות הכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות.שוטפים את הפטריות, מורידים את הרגליים ומורחים בשמן זית מכל הכיוונים ומסדרים בתבנית. פורסים את רגלי הפטריות ומטגנים עם בצל ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.טוחנים את תערובת האגוזים בפודפרוססור. לאגוזים הטחונים (היטב) מוסיפים עשבי תיבול (בזיליקום, […]

המבורגר טבעוני

רכיבים:2 בצלים3 קישואים3 גזרים2 בטטות2 סלקים אדום הוראות הכנה:לטחון כל ירק בנפרד בפוד פרוססור. להשרות כוס וחצי עדשים ירוקות, כוס פשתן וכוס זרעי ציה לכמה שעות, לטחון גם אותם. לאחד הכל בקערה גדולה, להוסיף פטרוזיליה וכוסברה, לתבל בתבלין קציצות ומלח.להוסיף קמח חומוס/ עדשים כדי שהעיסה לא תהיה נוזלית מידי. לשמן תבנית בשמן זית, ליצור המבורגרים […]

מרק דיטוקס חורפי

מתכון לגוף ולנפש מטוהרים 🙂 של השפית אביטל סבג מתוך נבחרת המרקים שהשתתפו במגזין מנטה גליון דצמבר 2020.דיטוקס או ניקוי, הוא תהליך בו אנחנו רוצים לאפשר למערכות הגוף שלנו לנוח ולהתחדש. כדאי לשלב בארוחת הערב מרק ללא מלח עם כל ירקות העונה, מלבד ההירקות סולניים והחומציים (עגבנייה, חציל, תפוח אדמה ופלפל ירוק). המרק מנחם, מרגיע את […]