סלט נבטי מאש מרענן של דליה ברזילי
רכיבים: מאש 1/2 סלסלת עגבניות שרי 4 גבעולים של בצל ירוק צרור עלי נענע חופן אגוזי ברזיל לימון ושמן זית לתיבול. אופן הכנה: משרים ללילה 2 כוסות מאש, לסנן ולהשאיר במסננת על השיש במשך 2 יממות (לשטוף 3 פעמים ביום תחת זרם מים ולנער) עד שהכל נובט 1/2 סלסילת עגבניות שרי ברבעים 4 גבעולים של […]
לבנה קשיו של עומר טל
רכיבים: 500 גרם קשיו 500 מ"ל מים מינרלים 2 קפסולות פרוביוטיקה כפית שטוחה שמרי בירה חצי כוס מיץ לימון כפית מלח חצי כפית פלפל כף אורגנו/זעתר תוספות- מיסו, פפריקה מעושנת, שום שמיר אופן הכנה: משרים את הקשיו במים ומופררים לתוכו את הקפסולות, מוסיפים מיץ לימון ושמרי בירה ומשרים בקופסה סגורה במקום קריר למשך הלילה. טוחנים […]
רוטב ויניגרט חרדל סילאן של עומר טל
מצרכים: חומץ בלסמי 4 כפות שום 2 שיניים קורט מלח קורט פלפל מיץ לימון כף סילאן 3 כפות חרדל דיג'ון חלק שמן זרעי ענבים 2/3 כוס אופן הכנה: טוחנים בבלנדר את כל המצרכים למעט השמן, מזלפים את השמן לאט לאט תוך כדי ערבוב.
סלט פסטה ושורשים ורוד
מצרכים: 1 גזר 1 סלק 1 שומר כוס עדשים שחורות מומלץ להשרות שעה חצי חבילה פסטה אורז הוראות הכנה: חותכים את הירקות לחתיכות קטנות, או לחילופין במגרדת עבה במעבד מזון. מבשלים את הפסטה והעדשים (בסירים נפרדים) מערבבים הכל יחד מתבלים במלח , פילפל לימון, מעט שמן זית וכף תחליף מינוז טבעוני.
סלט פטרוזיליה, נענע ושאר ירוקים
קוצצים גס: נענע פטרוזליה כל סוג עלים ירוקים אחרים שאתם אוהבים מוסיפים: גרעיני רימון (לפחות רימון אחד) קשיו קצוץ מתבלים עפ"י הטעם: שמן זית מלח גס לימון
סלט סלרי של דקל
לסלט: 1/2 סלרי- גבעול+עלים 1 תפוח עץ חופן חמוציות ברכז תפוחים גרעיני דלעת / חמניה (לא קלוי) אפשר גם אגוזים (מלך/פקאן) רוטב: טחינה (גולמית מלאה) לימון אגבה (אפשר גם סילאן/דבש) מלח פלפל
ממרח שום ירוק
ככלל, אנו לא צריכים לספר לכם שהשום ידוע כ"האנטיביוטיקה של הטבע" – הוא מוריד כולסטרול, משפר את לחץ הדם, מרפא זיהומים ויראליים, מאזן את רמות הסוכר בדם, תורם לניקיון ופעילות מערכת העיכול ומחזק את המערכת החיסונית. ואם באביב עסקינן… השום ירוק נחשב לאחד מסמלי האביב וכיאה לאביב, השום הירוק הוא בעצם שום שנקטף טרם זמנו […]
הסלטים של בהדרה
חוברת סלטים מושקעת ומגוונת שהכנו במיוחד בשבילכם בשיתוף עם בהדרה. לפתיחת החוברת לחץ כאן
טחינה פלפל קלוי מופלא
מתכון נפלא של חברתנו המוכשרת ענת (אנו)גרוס אז מה צריך? 5 פלפלים אדומים גדולים 2 בצלים לבנים גדולים 3 שיני שום 1 טחינה מלאה או לבנה לפי הטעם 1 לימון מלח ופלפל כמון שמן קוקוס אופן ההכנה: חותכים את הפלפלים לרצועות חותכים את הבצל לקוביות מועכים קלות את השום מחממים מעט שמן קוקוס מוסיפים תבלינים מטגנים את […]
סלט פסטה ושורשים ורוד
מצרכים: 1 גזר 1 סלק 1 שומר כוס עדשים שחורות מומלץ להשרות שעה חצי חבילה פסטה אורז הוראות הכנה: חותכים את הירקות לחתיכות קטנות, או לחילופין במגרדת עבה במעבד מזון. מבשלים את הפסטה והעדשים (בסירים נפרדים) מערבבים הכל יחד מתבלים במלח , פילפל לימון, מעט שמן זית וכף תחליף מינוז טבעוני.