מתכון של מוריה אגמון – "למוריה קינוחי אור"
מצרכים:
- 130 גרם (1 כוס) אגוזי לוז
- 15 גרם (1 כף) שמן קוקוס One Tribe או Jammoka
- 10 גרם (2 כפיות) תמצית וניל טהורה (!!)
- 18 גרם (3 כפות) אבקת קקאו RAW
- 100 גרם (5 כפות) מייפל טהור
- קורט מלח הימלאיה
- 55 גרם (1/4 כוס) חלב שקדים כמו שלמדנו בסדנה
אופן ההכנה:
- לטחון במעבד מזון את אגוזי הלוז עד שהם מתחילים להפוך למשחה
- להוסיף את שמן הקוקוס ולהמשיך לעבד עד לקבלת משחה חלקה
- להוסיף את שאר החומרים ולהמשיך לעבד עד לקבלת ממרח נוזלי
- למי שיש בלנדר חזק ניתן להעביר לבלנדר לטחינה נוספת לקבלת מרקם חלק
- להעביר לצנצנת
- הממרח הנוזלי מתגבש במהירות לממרח סמיך J
- נשמר במקרר כשבוע