סופגניות לאנשים שרוצים להזין את הנפש מבלי ליצור יותר מדי נזק לגוף 😋
רכיבים:
2 כוסות קמח ללא גלוטן (אפשר להשתמש בתערובת קמח אפייה ללא גלוטן)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכר חום (או 3 כפות מייפל)
1 ביצה
3/4 כוס חלב שקדים, סויה, או חלב רגיל
1/4 כוס שמן קוקוס מומס או שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון
הכנה:
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח.
בקערה נפרדת, ערבבו את הביצה, הסוכר החום (או המייפל), החלב, השמן ותמצית הווניל עד שהתערובת חלקה.
הוסיפו בהדרגה את התערובת הרטובה לתוך הקמח וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הימנעו מערבוב יתר.
חממו שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני או מחבת עמוקה. ודאו שהשמן חם מספיק (בערך 170-180 מעלות צלזיוס).
באמצעות כף גלידה או שתי כפות, צרו כדורים קטנים מהתערובת והניחו אותם בזהירות בתוך השמן.
טגנו כל סופגניה במשך כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
הוציאו את הסופגניות לנייר סופג.
אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר אבל אפשר גם קינמון וסוכר חום דק: ערבבו מעט סוכר חום דק עם קינמון וטפטפו מעל הסופגניות. זה ייתן טעם מיוחד ומרקם מעניין. אפשר גם למלא אותן בריבה, שוקולד או קרם וניל ללא גלוטן לפי הטעם.
בתיאבון! 😊