קרקרים ללא גלוטן

מתכון קל ופשוט להכנת קרקרים ביתיים מעולים וטעימים, באדיבות לימור תירוש

 

מרכיבים:

לחומרים היבשים (כל הגרעינים טבעיים):
3/4 כוס ועוד כף (120 גרם) גרעיני חמניות
3/4 כוס (120 גרם) זרעי פשתן
1/3 כוס ( 60 גרם) זרעי צ’יה
1/3 כוס (55 גרם) גרעיני דלעת
1/3 כוס (55 גרם) שומשום
1/2 כוס+ 1 כף (70 גרם) קורנפלור (עמילן תירס) או קמח טפיוקה או 6 כפות (90 גרם) קמח חומוס
2 כפיות סוכר קנים, דמררה או חום
כפית וחצי מלח דק
3/4 כפית פלפל שחור גרוס

מרכיבים רטובים:
כוס וחצי (375 מ”ל) מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות טחינה גולמית (מלאה או רגילה)
הכנה

1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית.
2. מערבבים את כל החומרים הרטובים בקערה נוספת.
3. יוצקים את החומרים הרטובים על החומרים היבשים, ומערבבים נמרצות למשך דקה. התערובת תהיה נוזלית למדיי.
4. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
5. מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה ויוצקים חצי מהתערובת לתבנית (חצי תערובת שוקלת 475 גרם). בעזרת גב כף משטיחים בסבלנות את הבלילה לקבלת משטח אחיד ודק. משהים ל- 10 דקות.
6. אופים 45 דקות (לאחר 25 דקות לערך מומלץ לסובב את התבנית שבתנור ליצירת אפיה אחידה).
7. מוציאים מהתנור, מניחים את נייר האפייה עם הקרקר הענק על משטח השיש ומרפדים את אותה התבנית בנייר אפייה חדש.
8. מוסיפים לבלילה שנותרה בקערה 3-2 כפות מים רותחים, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית, משטיחים בסבלנות לקבלת משטח אחיד ודק ומכניסים מיד לתנור (ללא השהיה), אופים 40 דקות. מסובבים את התבנית אחרי 20 דקות (זמן האפייה בפעם השנייה מתקצר ב- 5 דקות בשל ספיגת הנוזלים המרובה). מצננים היטב ושוברים לחתיכות לא אחידות בגודל הרצוי. שומרים בקופסא אטומה- נשמר כשבועיים!